Време припреме: 180 минута.

Састојци:
- 1 кг брашна
- 1 коцка квасца
- ½ шољице млаке воде (60 мл)
- ½ шољице млека (60 мл)
- 1 кафена кашичица соли
- 4 супене кашике шећера (80 гр)
- 3 супена кашика уља,
- 1 супена кашика киселог млека,
- 2 јаја
- 2 жуманца,
- 125 гр маргарина,
- сусам за посипање погаче.
Припрема:
У чинију ставити, воду, млеко, квасац, сол и шећер. Мешати да се квасац отопи. Додати 5 кашика брашна, промешати и оставити да квасац надође.

Када квасац надође додати 1 супену кашику уља, кисело млеко и 2 јаја. Месити руком и постепено додавати брашно док се не добије средње тесто.


Тесто добро умесити и оставити га на радној површини да надође.

Када тесто надође развити га оклагијом дебљине 10 мм. Тесто исећи као на приложеној слици.


Исечено тесто увити у кифлице. Кифлице из средине исећи на пола.

Кифлице са спољашње стране ставити у средину шерпе. Кифлице из средине ређати око већ поређаних кифлица тако да исечени део буде окренут према зиду шерпе. Оставити 15 минута на топлом.


Умутити 2 жуманца са 2 супене кашике уља. Премазати погачу, посути је сусамом и маргарином који је исецкан на коцкице.

Пећи 45 минута на 200 °C. Погачу оставити у шерпи да се охлади. Охлађену ставити на тањир и служити.
Пријатно.