Колач са крем сиром

Време припреме: 90 минута.

Састојци:

Чоколадни део:

  • 100 гр чоколаде за кување
  • 125 гр маргарина
  • 30 гр какао праха
  • 130 гр шећера
  • 2 јаја
  • 130 гр брашна.

Део са крем сиром:

  • 250 гр крем сира
  • 60 гр шећера
  • 1 јаје
  • 2 кесице ванилин шећера.

Припрема:

У шерпу ставити маргарин, чоколаду и какао прах. Кувати на средњој ватри уз непрестано мешање док се сви састојци не истопе и сједине. Склонити шерпу са рингле.

У посуду ставити 2 јаја и шећери умутити миксером. Умућену смесу сипати у отопљену чоколаду и мешати док се смеса не сједини.

У посуду ставити крем сир, шећер и ванилин шећер. Смесу умутити миксером док се не добије глатка маса.

У умућено смесу додати јаје и умутити миксером.

У чоколаду смесу додати брашно и мешати кашиком док се маса не сједини.

Тепсију димензија 20×30 цм намазати са мало уља и посути брашном.

У тепсију наизменично сипати чоколадни део и део са крем сиром. Смесу кашиком равномерно распоредити по тепсији.

Пећи 40 минута у претходно загрејаној рерни на 160°C.

Охлађен колач сећи на коцке и служити. Колач је лепши уколико одстоји 1 дан.

Пријатно.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *