Време припреме: 90 минута.
Састојци:
Чоколадни део:
- 100 гр чоколаде за кување
- 125 гр маргарина
- 30 гр какао праха
- 130 гр шећера
- 2 јаја
- 130 гр брашна.
Део са крем сиром:
- 250 гр крем сира
- 60 гр шећера
- 1 јаје
- 2 кесице ванилин шећера.
Припрема:
У шерпу ставити маргарин, чоколаду и какао прах. Кувати на средњој ватри уз непрестано мешање док се сви састојци не истопе и сједине. Склонити шерпу са рингле.
У посуду ставити 2 јаја и шећери умутити миксером. Умућену смесу сипати у отопљену чоколаду и мешати док се смеса не сједини.
У посуду ставити крем сир, шећер и ванилин шећер. Смесу умутити миксером док се не добије глатка маса.
У умућено смесу додати јаје и умутити миксером.
У чоколаду смесу додати брашно и мешати кашиком док се маса не сједини.
Тепсију димензија 20×30 цм намазати са мало уља и посути брашном.
У тепсију наизменично сипати чоколадни део и део са крем сиром. Смесу кашиком равномерно распоредити по тепсији.
Пећи 40 минута у претходно загрејаној рерни на 160°C.
Охлађен колач сећи на коцке и служити. Колач је лепши уколико одстоји 1 дан.
Пријатно.