Баклава са чоколадом

Време припреме: 180 минута.

Састојци:

  • 1 паковање танких кора,
  • 200 гр млевених ораха,
  • 200 гр чоколаде за кување,
  • 250 гр маргарина,
  • 600 мл воде,
  • 500 гр шећера,
  • 1 лимун.

Припрема:

Чоколаду изрендати и помешати са орасима.

На радну површину ставити једну кору и посипати је орасима и чоколадом. Преко ње ставити другу кору и поново посипати орасима и чоколадом. Исећи на четири дела као на слици.

Траке савити у облику троугла и ређати у плех. Поступак понављати док се не потроше све коре, ораси и чоколада.

Маргарин ставити у шерпицу и истопити га на тихој ватри. Истопљеним маргарином прелити баклаву и ставити да се пече 15 минута у претходно загрејаној рерни на 250 °C. Печену баклаву оставити да се охлади.

У шерпу сипати воду, шећер и лимун исечен на колутове. Кувати 15 минута на јачој ватри. Врелим шербетом прелити охлађену баклаву.

Баклаву служити охлађену.

Пријатно.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *