Време припреме: 180 минута.
Састојци:
- 1 паковање танких кора,
- 200 гр млевених ораха,
- 200 гр чоколаде за кување,
- 250 гр маргарина,
- 600 мл воде,
- 500 гр шећера,
- 1 лимун.
Припрема:
Чоколаду изрендати и помешати са орасима.
На радну површину ставити једну кору и посипати је орасима и чоколадом. Преко ње ставити другу кору и поново посипати орасима и чоколадом. Исећи на четири дела као на слици.
Траке савити у облику троугла и ређати у плех. Поступак понављати док се не потроше све коре, ораси и чоколада.
Маргарин ставити у шерпицу и истопити га на тихој ватри. Истопљеним маргарином прелити баклаву и ставити да се пече 15 минута у претходно загрејаној рерни на 250 °C. Печену баклаву оставити да се охлади.
У шерпу сипати воду, шећер и лимун исечен на колутове. Кувати 15 минута на јачој ватри. Врелим шербетом прелити охлађену баклаву.
Баклаву служити охлађену.
Пријатно.