Време припреме: 180 минута.
Састојци:
Корица:
- 16 беланца
- 16 супених кашика шећера (320 гр)
- 4 супене кашике брашна (100 гр)
- 300 гр млевених ораха.
Прелив:
- 10 супених кашика шећера (200 гр)
- 120 гр чоколаде за кување
- 120 гр маргарина.
Фил:
- 16 жуманца
- 14 супених кашика шећера (280 гр)
- 250 гр маргарина.
Остало:
- 200 гр шлаг пене,
- 250 мл киселе воде.
Припрема:
Направити 4 корице. За припрему једне корице умутити 4 беланца, 4 супене кашике шећера, 75 гр млевених ораха и 1 супену кашику брашна. Смесу сипати у плех димензија 31×22 цм на пек папир. Корицу пећи 10 минута у претходно загрејаној рерни на 220 °C. (Да би убрзали поступак можете умутити дупле састојке и пећи у плеху од шпорета. Овако испечену корицу поделити на два дела.)
За припрему прелива у шерпицу ставити шећер и ½ шољице воде и мешати на тихој ватри док се шећер не отопи.
У другу шерпицу ставити чоколаду и маргарин. Мешати на тихој ватри док се маргарин и чоколада не отопе.
Отопљену чоколаду сипати у отопљен шећер и промешати.
Врућим преливом прелити све четири корице и оставити да се охладе.
Док се корице хладе припремити фил. У посуди миксером умутити жуманца и шећер. Фил кувати 30 минута на пари (у посуди са дуплим дном).
Миксером умутити маргарин. Додати охлађен фил. Мутити миксером док се маса не сједини.
На послужавник ставити једну корицу и премазати је ¼ фила. Преко ставити другу корицу и понављати поступак док се не нафилују све корице.
Шлаг пену умутити са киселом водом и премазати торту. Украсити по жељи и ставити да се охлади у фрижидеру.
Охлађену торту исећи на парчиће и служити.
Пријатно.