Пуњене тиквице

Време припреме: 90 минута.

Састојци:

  • 4 средње тиквице (око 1,5 кг),
  • 2 средње главице црног лука,
  • 2 чена белог лука,
  • 300 гр мешаног млевеног меса,
  • 3 мање шаргарепе,
  • ½ шољице пиринча,
  • 1 кафена кашичица алеве паприке,
  • 100 гр киселе павлаке,
  • 2 јајета,
  • 3 супене кашике млека,
  • уље или свињска маст,
  • сол или зачин по укусу.

Припрема:

За припрему фила, на уљу или масти упржити ситно исецкан црни и бели лук и рендану шаргарепу.

Пиринач обарити. Додати у тигањ млевено месо и обарени пиринач. Упржити и при крају додати алеву паприку и зачинити по укусу.

Тиквице опрати ољуштити и исећи на пола по дужини. Кашичицом извадити средину из тиквица и поређати их у плех.

Тиквице напунити претходно припремљеним филом и плех налити водом да тиквице буду пола у води.

Плех ставити у претходно загрејану рерну на 200 °C.

За припрему прелива умутити јаја са павлаком и млеком.

После 30 минута извадити тиквице из рерне и прелити их припремљеним преливом. Вратити у рерну и пећи још 15 минута, да тиквице добију златну боју.

Служити топло.

Пријатно.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *