Боем торта

Време припреме: 150 минута.

Састојци:

Корица:

  • 10 беланаца
  • 10 супених кашика шећера (200 гр)
  • 15 супених кашика ситно млевених ораха (300 гр)
  • 3 супене кашике брашна (75 гр)
  • ¼ кесице прашка за пециво.

Фил:

  • 10 жуманца
  • 0,5 л свежег млека
  • 10 супених кашика шећера (200 гр)
  • 1 пудинг од ваниле
  • 1 супена кашика брашна (25 гр)
  • 250 гр маргарина
  • 150 гр шећера у праху
  • 150 гр млевених лешника
  • 100 гр чоколаде за кување.

Припрема:

За припрему корице умутити 10 беланца. У чврст шам додати шећер и мутити док се шећер не истопи. У посебну чинију ставити млевене орахе, брашно и прашак за пециво. Кашиком промешати и сипати у умућен беланац. Кашиком сјединити смесу. Смесу сипати у четвртасти плех на пек папир. Корицу пећи 20 минута у претходно загрејаној рерни на 200 °C.

Док се корица пече припремити фил. У шерпу сипати 400 мл млека и додати шећер. Кувати на тихој ватри док се шећер не истопи. У другу чинију ставити преостало млеко, жуманца, пудинг и брашно. Све то умутити жицом и додати у врело млеко. Фил кувати на тихој ватри док се не згусне. Склонити са шпорета и оставити да се охлади.

У чинију ставити маргарин и шећер у праху. Пенасто умутити миксером. У маргарин додавати охлађен фил и мутити миксером. Фил поделити на два једнака дела. У један ставити лешнике а у други отопљени чоколаду.

Печену корицу извадити из плеха, склонити папир и исећи корицу на 2 једнака дела. Сваки од делова исећи по висини на 2 дела тако да се добију 4 корице.

Једну корицу ставити на послужавник и премазати је први црним а затим и жутим филом. Преко ставити другу корицу и поступак поновити са осталим корицама.

Преосталим филом украсити торту и ставити да се охлади у фрижидеру (идеално 24 сата).

Охлађену торту исећи на парчиће и служити.

Пријатно.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *