Време припреме: 150 минута.
Састојци:
Корица:
- 10 беланаца
- 10 супених кашика шећера (200 гр)
- 15 супених кашика ситно млевених ораха (300 гр)
- 3 супене кашике брашна (75 гр)
- ¼ кесице прашка за пециво.
Фил:
- 10 жуманца
- 0,5 л свежег млека
- 10 супених кашика шећера (200 гр)
- 1 пудинг од ваниле
- 1 супена кашика брашна (25 гр)
- 250 гр маргарина
- 150 гр шећера у праху
- 150 гр млевених лешника
- 100 гр чоколаде за кување.
Припрема:
За припрему корице умутити 10 беланца. У чврст шам додати шећер и мутити док се шећер не истопи. У посебну чинију ставити млевене орахе, брашно и прашак за пециво. Кашиком промешати и сипати у умућен беланац. Кашиком сјединити смесу. Смесу сипати у четвртасти плех на пек папир. Корицу пећи 20 минута у претходно загрејаној рерни на 200 °C.
Док се корица пече припремити фил. У шерпу сипати 400 мл млека и додати шећер. Кувати на тихој ватри док се шећер не истопи. У другу чинију ставити преостало млеко, жуманца, пудинг и брашно. Све то умутити жицом и додати у врело млеко. Фил кувати на тихој ватри док се не згусне. Склонити са шпорета и оставити да се охлади.
У чинију ставити маргарин и шећер у праху. Пенасто умутити миксером. У маргарин додавати охлађен фил и мутити миксером. Фил поделити на два једнака дела. У један ставити лешнике а у други отопљени чоколаду.
Печену корицу извадити из плеха, склонити папир и исећи корицу на 2 једнака дела. Сваки од делова исећи по висини на 2 дела тако да се добију 4 корице.
Једну корицу ставити на послужавник и премазати је први црним а затим и жутим филом. Преко ставити другу корицу и поступак поновити са осталим корицама.
Преосталим филом украсити торту и ставити да се охлади у фрижидеру (идеално 24 сата).
Охлађену торту исећи на парчиће и служити.
Пријатно.