Запечена пастрмка

Време припреме: 60 минута.

Састојци:

  • 1,2 кг пастрмке,
  • 1 кг кромпира,
  • 1 лимун,
  • 5 чена белог лука,
  • 60 мл маслиновог уља,
  • 100 мл белог вина,
  • першун,
  • рузмарин,
  • сол, зачин и млевени црни бибер.

Припрема:

Рибу опрати, очистити и оцедити од вишка воде.

Ситно исецкати бели лук, додати першун, 30 мл маслиновог уља и мало соли. Све промешати.

Припремљеним филом пунити рибу и ређати је у тепсију обложену алуминијумском фолијом. Рибу прелити соком од пола лимуна и белим вином. Посолити по укусу. Пећи 30 минута у претходно загрејаној рерни на 250 °C.

Док се риба пече кромпир добро опрати, ољуштити и исецкати на веће коцкице. Ставити га у чинију, зачинити зачином и додати рузмарин и 30 мл маслиновог уља. Све лепо промешати и оставити да одстоји док се риба не испече. Кромпир сипати у тепсију обложену пек папиром. Пећи 20 минута у претходно загрејаној рерни на 250 °C.

Рибу служити уз кромпир и колутове лимуна.

Пријатно.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *