Време припреме: 60 минута.
Укупно време: 90 минута.

Састојци:
Корица:
- 8 беланца,
- 2 мање шољице за кафу шећера (350 гр),
- 2 мање шољице за кафу уља (мл),
- 8 кашике брашна (200 гр),
- 1 кесица прашка за пециво,
- 50 гр чоколаде.
Фил:
- 8 жуманца,
- 6 кашике шећера (120 гр),
- 125 гр маргарина,
- 50 гр чоколаде,
- 1 супена кашика млека.
Остало:
- 100 гр еуроблок чоколаде.
Припрема:
Умутити беланца. Уз непрестано мућење додати шећер и мутити док се шећер не истопи.

Сипати уље, брашно помешано са прашком за пециво и 50 гр рендане чоколаде. Смесу сјединити мешањем варјачом и сипати је у плех подмазан са мало уља и посут брашном. Рерну загрејати на 200 °C и пећи 15 минута. Печену кору извадити да се охлади.


У шерпи миксером умутити жуманца, шећер и млеко. Шерпу ставити на шпорет и кувати 10-ак минута. Додати маргарин и чоколаду и кувати док се не отопи.


Фил нанесите преко корице и преко фила нарендајте еуроблок.

Пријатно.