Еуроблок колач

Време припреме: 60 минута.

Укупно време: 90 минута.

Састојци:

Корица:

  • 8 беланца,
  • 2 мање шољице за кафу шећера (350 гр),
  • 2 мање шољице за кафу уља (мл),
  • 8 кашике брашна (200 гр),
  • 1 кесица прашка за пециво,
  • 50 гр чоколаде.

Фил:

  • 8 жуманца,
  • 6 кашике шећера (120 гр),
  • 125 гр маргарина,
  • 50 гр чоколаде,
  • 1 супена кашика млека.

Остало:

  • 100 гр еуроблок чоколаде.

Припрема:

Умутити беланца. Уз непрестано мућење додати шећер и мутити док се шећер не истопи.

Сипати уље, брашно помешано са прашком за пециво и 50 гр рендане чоколаде. Смесу сјединити мешањем варјачом и сипати је у плех подмазан са мало уља и посут брашном. Рерну загрејати на 200 °C и пећи 15 минута. Печену кору извадити да се охлади.

У шерпи миксером умутити жуманца, шећер и млеко. Шерпу ставити на шпорет и кувати 10-ак минута. Додати маргарин и чоколаду и кувати док се не отопи.

Фил нанесите преко корице и преко фила нарендајте еуроблок.

Пријатно.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *