Време припреме: 180 минута.

Састојци:
Корица:
- 3 x 5 беланаца
- 3 x 10 супених кашика шећера (3 x 200 гр)
- 3 x 5 супених кашика ситно млевених ораха (3 x 100 гр)
- 3 x 2 супене кашике брашна (3 x 50 гр).
Фил:
- 15 жуманца
- 1 л свежег млека
- 10 супених кашика шећера (200 гр)
- 9 супених кашика брашна (225 гр)
- 250 гр шећера у праху
- 250 гр маргарина
- 150 гр млевених ораха (и мало млека да се попаре ораси)
- 200 гр чоколаде за кување
- 3 кесице шлаг пене (и млеко или кисела вода за мућење шлага).
За украшавање торте (по жељи):
- 20 гр чоколаде за кување
- 50 гр млевених ораха.
Припрема:
Припремити три исте корице. За припрему једне корице умутити 5 беланца. У чврст шам додати шећер и мутити док се шећер не истопи. Додати млевене орахе и брашно. Кашиком промешати док се маса не сједини. Смесу сипати у четвртасти плех на пек папир. Корицу пећи 20 минута у претходно загрејаној рерни на 200 °C. Печене корице извадити из плеха и прекрити крпом.






Када се корице испеку можете почети са припремом фила. У шерпу сипати 900 мл млека и кувати на тихој ватри.
У другој чинији умутити жуманца и шећер. Додати брашно и преостало млеко. Све то умутити миксером и постепено сипати у врело млеко уз непрестано мешање жицом. Фил кувати на тихој ватри док се не згусне. Склонити са шпорета и оставити да се охлади.



У чинију ставити маргарин и шећер у праху. Пенасто умутити миксером. У маргарин додавати охлађен фил и мутити миксером.



Орахе попарити са мало врелог млека.
Фил поделити на два дела у односу 1 : 2 (1/3 и 2/3). У мањи део ставити млевене орахе орахе а у већи 200гр отопљене чоколаде.


Умутити шлаг пену са киселом водом или млеком.

Једну корицу ставити на послужавник и премазати је филом са орасима а затим и шлагом. Преко ставити другу корицу и нафиловати је чоколадним филом а затим и шлагом. Преко ставити последњу трећу корицу и премазати је филом са орасима и целу торту премазати чоколадним филом.

Торту по жељи украсити топљеном чоколадом и млевеним орасима. Торту ставити у фрижидер да се охлади.

Охлађену торту исећи на парчиће и служити.
Пријатно.