Милка торта

Време припреме: 180 минута.

Укупно време: 12 сати.

Састојци:

Корица:

  • 3 x 5 беланаца
  • 3 x 5 супених кашика шећера (3 x 100 гр)
  • 3 x 5 супених кашика ситно млевених ораха (3 x 100 гр)
  • 3 x 2 супене кашике брашна (3 x 50 гр).

Фил:

  • 15 жуманца
  • 15 супених кашика шећера (300 гр)
  • 3 кесице пудинга од ваниле
  • 250 гр маргарина
  • 250 гр шећера у праху
  • 1,3 л свежег млека
  • 300 гр карамел бомбона
  • 200 гр беле Милка чоколаде
  • 200 гр Милка чоколаде са сецканим лешником
  • 200 гр шлаг пене
  • 300 мл киселе воде.

Припрема:

Припремити три исте корице. За припрему једне корице умутити 5 беланца. У чврст шам додати шећер и мутити док се шећер не истопи. Додати млевене орахе и брашно. Кашиком промешати док се маса не сједини. Смесу сипати у четвртасти плех на пек папир. Корицу пећи 20 минута у претходно загрејаној рерни на 200 °C. Печене корице извадити из плеха и прекрити крпом.

Када се корице испеку припремити прелив. Ставити 300 мл млека у шерпицу да се кува. У врело млеко додавати карамел бомбоне и мешати кашиком док се бомбоне не истопе.

Врућим преливом прелити све три корице и оставити их да одстоје најмање 10 сати.

За припрему фила, у шерпу сипати 900 мл млека и кувати на тихој ватри.

У другој чинији умутити жуманца и шећер. Додати пудинг од ваниле и 100 мл млека. Све то умутити миксером и постепено сипати у врело млеко уз непрестано мешање жицом. Фил кувати на тихој ватри док се не згусне. Склонити са шпорета и оставити да се охлади.

У чинију ставити маргарин и шећер у праху. Пенасто умутити миксером. У маргарин додавати охлађен фил и мутити миксером.

Фил поделити на два једнака дела. У један део нарендати белу чоколаду а у други чоколаду са лешником. Промешати кашиком док се маса не сједини.

Умутити шлаг пену са киселом водом.

Једну корицу ставити на послужавник и премазати је филом са белом чоколадом а затим и филом са чоколадом са лешницима.

Поступак поновити за све три корице. Целу торту премазати шлагом и украсити по жељи.

Торту ставити у фрижидер да се охлади. Охлађену торту исећи на парчиће и служити.

Пријатно.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *