Време припреме: 120 минута.

Састојци:
Тесто:
- 1 јаје,
- 100 гр шећера,
- 250 гр маргарин,
- ½ лимуна,
- 100 гр кукурузног брашна,
- 350 гр брашна тип 400,
- 1 кесица прашка за пециво
- 1 кесица ванилин шећер.
Прелив:
- 350 гр шећера,
- 450 мл воде,
- 100 гр кокосовог брашна.
Припрема:
На тихој ватри, у шерпици отопити маргарин.

У чинију сипати отопљен маргарин, јаје, шећер, ванилин шећер, лимунов сок и кукурузно брашно. Све то сјединити ручном мутилицом.


Додати брашно и прашак за пециво и све умесити руком.
Правити лоптице и ређати их у науљену тепсију. Пећи 20 минута у загрејаној рерни на 200 °C. Колачиће охладити.



Када су се колачићи охладили направите шербет. У шерпицу сипати 350 гр шећера и 450 мл воде и кувати на јачој ватри. Потребно је да шербет ври 5 минута.


Врелим шербетом прелити колачиће.

Охлађене колачиће уваљати у кокосово брашно.

Колачиће охладити у фрижидеру и служити.
Пријатно.