Хрскава пилетина са сусамом

Време припреме: 45 минута.

Састојци:

  • 1 кг пилећег филеа,
  • 200 гр сусама,
  • 100 гр брашна,
  • 2 јаја,
  • уље или свињска маст за пржење,
  • зачин и бибер по укусу.

Припрема:

Пилећи филе исећи на штапиће и зачинити (зачин и бибер) их по укусу.

Виљушком умутити два јаја.

Штапиће уваљати у брашно, затим у умућена јаја и на крају у сусам. Уместо сусама можете користити презле.

Пржити на средњој ватри у уљу или масти док штапићи не порумене са свих страна.

Служити топло уз прилог по жељи (кувани кукуруз, пржени кромпир, пире кромпир…).

Пријатно.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *