Време припреме: 60 минута
Укупно време: 90 минута
Састојци:
- 1 кг тиквица,
- 160 гр гриза,
- 80 гр презли,
- 3 јаја,
- 2 чена белог лука или бели лук у гранулама,
- 1 кесица прашка за пециво,
- со и бибер по укусу,
- пар кашика брашна уколико се тиквице не оцеде довољно.
Припрема:
Тиквице ољуштити и нарендати. Посолити их и оставити у фрижидеру 30 минута. Када се тиквице изваде из фрижидера оцедити их од вишка воде.
Тиквице ставити у чинију а затим додати гриз, презле, прашак за пециво, бели лук и јаја. Смесу сјединити мешањем кашиком. Уколико смеса није довољно густа додати пар кашика брашна.
Кашиком вадити смесу и сипати на врело уље или маст и пржити.
Пржене тиквице вадити и стављати на убрус да се оцеде од вишка уља (масти).
Служити топло.
Пријатно.