Bakini uštipci

Vreme pripreme: 120 minuta.

Sastojci:

  • 600 gr brašna
  • 100 ml mleka
  • 270 ml vode
  • 1 kocka kvasca
  • 1 kafena kašičica soli.

Priprema:

U posudu sipati mleko i 100 ml vode i zagrejati. U mlako mleko staviti so, kvasac i 5 supenih kašika brašna. Promešati i ostaviti da kvasac nadođe.

U posudu sa preostalim brašnom sipati nadošao kvasac  i preostalu vodu. Testo umesiti rukom. Od testa napraviti loptice (12 komada). Loptice prekriti krpom i ostaviti na sobnoj temperaturi 60 minuta, da nadođu.

Svaku lopticu rukom rastanjiti i pržiti u manjoj šerpi na vrelom ulju, na srednjoj vatri.

Služiti toplo.

Po želji od priloga služiti sir, kajmak, pavlaku, jogurt, ajvar, džem, kakao krem namaz.

Prijatno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *